Gekko Tryksager

Om trykklar filer

Om trykklar filer

Her står lidt om hvad du skal gøre for at gøre processen som hurtig og nem som muligt.

1.Brug korrekt filtype

Når vi modtager trykfiler foretrækker vi JPG eller PDF filer. JPG skal gemmes som CMYK i 300 dpi. JPG foretrækkes til postkort og flyers.

OBS:

PDF-versionen skal være 1.3 Ingen overprint Ingen transparens Transparensreduktionen skal være foretaget således, at tekster og vektorer ikke konverteres til billeddata. Ingen beskyttelse (f.eks. kodeordsbeskyttelse)

Fonte

Vi foretrækker at fonte enten bliver inkluderet i filen (embedded) eller de bliver outlined.

Tiff/JPEG Mange programmer giver mulighed for at gemme i TIF/JPEG, og dette er helt fint – har du mulighed for det er TIF dog at foretrække. Gem din fil i min 300dpi. Har du tekst så gem den i 600dpi. Husk at sort tekst kun skal lægges i den sorte farvekanal.

EPS_fileEPS Vektorformat. Bruges mest til simpel grafik/tekst. Husk at konvertere alt tekst til outlines, eller inkludere alle fonte.

Coreldraw/Adobe illustrator, CorelDraw, Pagemaker, Indesign Disse format er åbne, og derfor kan tingene rykke sig, eller der kan opstå andre problemer. Disse programmer kan dog gemme i PDF formatet.

photoshopPhotoshop (PSD) Photoshop arbejder kun i raster (pixels), og derfor kan tekst lavet i photoshop se uskarpt ud. Undgå derfor at lave tekst i photostop, da tekst helst skal gemmes i vektor. Skal du have tekst på noget grafik du har lavet i photoshop, anbefaler vi at du laver grafikken og sætter teksten på i et andet program som f.eks Indesign, og så gemmer i PDF. Vælger du alligevel at gemme tekst fra photoshop, er det på eget ansvar.

Office (Word, Powerpoint, Publisher, Excel …)

Husk at se din PDF fil igennem for fejl før du sender den til os. Husk dog at Ms Office programmerne, IKKE er lavet til grafisk brug, og nogle gange kan være skyld i ting ikke står helt som de skal, forkerte farver med mere. Derfor påtager vi os INTET ansvar for fejl ved filer fra Ms Office

Beskæring

Når du sender os trykopgaver der skal beskæres, er det vigtigt at det gøres rigtigt for at opnå det bedste resultat.

Vores 5 råd, som er nærmere beskrevet nedenunder er

Brug korrekt arbejdsområde som er formatets størrelse plus 2mm hele vejen rundt. Grafik der skal gå til kanten, skal gå helt til kanten af arbejdsområdet. Placer tekst og andre elementer der ikke skal gå til kant mindst 6mm fra kanten af arbejdsområdet. Brug ikke kanter og rammer (trykket kan rykke sig + / – 1.5 mm). Brug ikke skæremærker eller lignende.

Brug korrent arbejdsområde Selvom tryksagerne bliver holdt nede af adskillige tons pres når de beskæres, kan det ikke undgås at arkene rykker sig lidt. Derfor skal du regne med et arbejdsområde på det ønskede format plus 3mm hele vejen rundt.

da_DKDansk